vineri, 20 august 2010

NLP

NLP este acronimul pentru programarea neuro lingvistica.NLP reprezinta un sistem de metode si exercitii prin care are loc crearea unui model al excelentei.Aplicarea lui poate conduce la o schimbare fundamentala a calitatii vietii si la obtinerea unor rezultate spectaculoase.Modalitatile utilizate sunt foarte diferite:de la modificarea gandurilor,actiunilor si sentimentelor la tenacitate,motivatie,receptivitate la emotiile si nevoile celorlalti.NLP este stiinta prin care devenim stapanul propriei minti,este arta comunicarii,este stiinta de a ne programa pentru a atinge orice scop pe care ni l-am propus. NLP propune un model eficient si fascinant al mintii si al acelui ansamblu de instrumente comportamentale care ne permite sa deblocam unele dintre mecanismele ascunse ale crezurilor si ale sistemelor noastre de crezuri.Prin procesele aferente programarii neuro lingvistice,crezurile impreuna cu componenta lor fizica si neurolingvistica pot fi explorate si influentate intr-un mod pragmatic si inteligibil.
Definirea termenilor
Programare-aptitudinea de a produce si de a transpune in practica o variata si complexa gama de programe comportamentale.
Neuro-functionarea corpului si psihicului uman se bazeaza pe functionarea sistemului nervos.Alcatuit din miliarde de celule nervoase(neuroni) interconectate,acesta constitue baza fiziologia a perceperii,gandirii,simtirii si functionarii intregului sistem uman.
Lingvistica-mijloace de comunicare apelate,respectiv la comportamentul nostru verbal si nonverbal.

Obiective
-imbunatatirea comunicarii pe mai multe niveluri
-clarificarea scopurilor si atingerea obiectivelor.
-folosirea potentialui la cote maxime.
-identificarea si dezvoltarea factorilor motivationali.
-intelegerea nevoilor celuilat.
-dezvoltarea unor strategii concrete pentru atingerea scopului propus.

Cui se adreseaza NLP?
Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa isi atinga potentialul maxim si celor care sunt interesati de dezvoltarea personala si individuala.
.